Kesäinen marenkiunelmakimppu, mansikkakakun palanen lautasella, kuuma pannu täynnä hyvin haudutettua teetä taustalla. Heinäkuu ei tästä parane!
Mesiangervot ovat pörriäisten suosimia kostean paikan kasveja, eikä ihme! Niistä leijailee hunajainen tuoksu, joka on vailla vertaansa. Kukinnot ovat epäsymmetrisen kartiomaisia, kuin pieniä varoituskolmioita huomauttamassa huumasta, joka leijuu niiden ympärillä.
Mesiangervosta kannattaa naksia eri tasossa kasvavat kukkavarret erilleen. Asettelin 15-20 senttiset kukkavarret puolipyöreään jalalliseen maljaan kuohkeaksi asetelmaksi, jossa vuorottelevat pörröiset avautuneet kukat ja vielä nuppuiset kukinnot. Ristikkäin asettuvat varret pitivät kukkahuuman hyvin paikallaan parikymmensenttisen maljan yllä. Asetelma varisteli kukkiaan jonkun verran mutta pysyi kauniina pilvenä pari päivää ennen kuin alkoi nuokkua surullisesti.
Koristelin kuppien asetit muutamalla angervon lehdellä ja kaikkein pienimmillä nuppuvarsilla.
Niin romanttista!
KUVASIN VIIME KESÄNÄ TIENPOSKESTA POIMITUISTA KASVEISTA TEKEMIÄNI ASETELMIA. NE OVAT YKSINKERTAISIA KIMPPUJA YKSINKERTAISISSA ASTIOISSA JA NIIDEN ON TARKOITUS TUODA ILOA KATSOJALLEEN JA TOIVOA KESÄN ODOTTAJALLE. POSTAAN KIMPUN VIIKOSSA KUNNES MUISTONI ON JAETTU, SILLOIN OLLAAN TOIVOTTAVASTI JO KASVUKAUDEN KYNNYKSELLÄ. AIEMMAT KIMPUT LÖYTYVÄT HAKUSANALLA RIKASTA RAKKAUDEKSI.
Teen asetelmat täysin amatöörinä joten jos minä onnistun, kenen tahansa on helppo toteuttaa vastaavat kimput itse ja napsia ideoita vaikkapa ensi kesän juhlahuoneen koristelua varten. Kukkien oikeaoppinen käsittely parantaa kimppujen kestävyyttä: poimi kukat aamulla, käytä terävää veistä, poista alimmat lehdet, kylmäkäsittele ne mahdollisuuksien mukaan ja säilytä raikkaassa vedessä. Kukinta-ajankohtia pohtiessa on hyvä muistaa, että kesä 2013 oli helteinen alussa, jolloin monen kasvin kukinta aikaistui 1-3 viikkoa viileämmästä vuodesta.